Gegrilde Paprikasoep

INGREDIËNTEN

2  – 3 porties:

  • 4 Rode Zoete Puntpaprika (ca. 400 g )
  • 1 Rode Ui ( 80 g )
  • 1 Teen Knoflook ( 4 g )
  • 15 ml Olijfolie
  • 1/2 TL Italiaanse Kruiden ( 1 g )
  • Zout & Peper
  • naar believen Cayenne Peper ( ik hou van heel pittig, dus deed ik er aardig veel 😉 in )
  • 400 -500 ml Water

BEREIDING

Verwarm de bakoven op de grill stand op 200 graden. Was de paprikas en doe deze in de bakoven op de bovenste rek en laat ca. 10 – 15 minuten grillen. Er moeten wel zwarte grill sporen te zien zijn, want dit geeft juist de smaak aan de soep. Maar let op en laat de paprikas niet VERBRANDEN! Hal de paprika eruit, als deze klaar zijn, en laat afkoelen. Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze in een soep pan in de olijfolie. Nu kan jij de paprika van de stengel en de zaden schoon maken. Hak de paprika iets klein en doe het mee in de soep pan, voeg de kruiden, zout en peper toe. Roer goed door elkaar. Giet de water er overheen en laat 10 – 15 minuten sudderen. Nu kan jij met behulp van een pureer stafje de soep pureren en misschien nog met meer kruiden op smaak brengen. Eet Smakkelijk ! Een schijfje zelfgemaakte 4-zaden brood smaakt heerlijk erbij 😉

Voedingswaarde voor gehele soep: 266C, 25.4 g KH, 4.5 g E, 14.5 g Vet en 10.2 g Vezel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *