Cranberry Chutney ( Saus )

INGREDIËNTEN

1 Glazen pot van ca. 575 g  :

  • 150 g Verse Cranberries
  • 100 g gedroogde Cranberry’s
  • 1/2 Appel ( ca. 80 g )  – Ik naam een Granny met Schil voor de zure Smaak 😉 maar kan ook een ander Appel naar Smaak                                                         
  • 1 kleine Rode Ui ( 35 g ) fijn gesneden
  • 10 g verse Gember fijngesneden
  • 1 g Kaneel Poeder
  • 200 g Water

BEREIDING

Schil de ui en snij fijn. Was de appel en snij in heel kleine blokjes. Schil de gember en snij deze ook heel fijn.

Fruit in een pan de ui zonder toevoegingen. Als die iets glazig is geworden, voeg de appel blokjes en de verse cranberry’s met de gember en roer goed door.

Laat het geheel op een middel matig vuurtje opkoken en roer af en toe goed door. Voeg nu de droge cranberry’s , de kaneel en de water erbij, roer goed door en laat even alles opkoken.

Alle het geheel kookt, zet de vuurtje op een laag pitje en laat het geheel langzaam pruttelen, tot de saus een heel dikke , plakkerige saus / chutney wordt. Laat het iets afkoelen en dien het op met een heerlijk gerechtje, of doe het in een glazen pot, om voor later te gebruiken en bewaren.

P.S : Meestaal gebruik ik deze chutney met bijzondere aangelegenheden net als Kerst of een special diner 😉

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor de hele Chutney ( 575 g ) : 776 C, 162.7 g KH, 5.9 g E, 3.2 g Vet en 7.5 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 goed gevuld EL ( 40 g ) : 54 C, 11.3 g KH, 0.4 g E, 0.2 g Vet en 0.5 g Vezel

 


Kommentare

Eine Antwort zu „Cranberry Chutney ( Saus )“

Schreibe einen Kommentar