INGREDIËNTEN

4  porties:

  • 2 lange Courgetten (  ca. 750 g bij elkaar )
  • iets zoute
  • iets Olijfolie voor de pan, om de courgette erin te grillen
  • 10 ml Olijfolie
  • 1 Teen Knoflook ( 4 g )
  • 1 grote Rode Ui ( 80 g )
  • 15 g Zongedroogde Tomaten
  • 80 g Amaranth
  • 200 ml Water
  • Zout & Peper
  • 2 g Italiaanse Kruiden
  • gehakte walnoten voor de deco

BEREIDING

Was de courgetten goed af. Snij de eindstukken eraf en snij met behulp van een keuken mandoline heel fijne plakken. Het zouden 16 mooie lange plakken zijn, daarmee jij per portie 4 plakken heeft. Leeg de plakken naast elkaar, doe er iets zout ( heel weinig!!! soms wordt het gerecht te zout ) op de plakken, dek af met keukenpapier en laat de vocht eruit trekken.

In de tussen tijd kan jij de vulling voorbereiden. Snij de ui en de knoflook in heel fijne kleine blokken. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukken. Verwarm in een pan de olijfolie en fruit de ui erin. Als de ui glazig is geworden, kan jij de kleingehakt  knoflook en tomaat erbij voegen en mee fruiten.

Voeg nu de amaranth erbij en giet de water erover. Breng op smaak met zout en peper, roer goed door en zet de deksel op de pan en laat de amaranth gedurende 20 minuten op zacht vuurtje koken, tot de water is opgenomen. Zet de fornuis uit en laat de amaranth vulling nog 15 minuten rusten.

Dep de courgette plakken goed droog. Verwarm een gril pan en bestrijk het met heel weinig olijfolie. Gril de courgette plakken van beide kanten, tot er mooie gril strepen te zien zijn. Ga zo door, tot alle plakken gegrild zijn. Laat afkoelen.

Verwarm de bakoven op 180 graden. Neem 4 plakken courgette en zet deze over kruis op elkaar,net als op de foto:

Doe 1/4 van de vulling op de midden van der courgette plakken:

Klap eerst de onder liegende courgette plakken op de vulling en dan de andere courgette plakken:

Doe dat met alle courgette plakken, tot jij 4 mooie pakketjes heeft. Zet de courgette plakken op een met bakpapier bekleed bakblik. Doe er iets Italiaanse kruiden erop. Zet de bakblik in de oven en overbak de pakketjes ca. 10 – 15 minuten, tot zijn een mooie kleur hebben. Dien op met een zelfgemaakte spread naar smaak of met zelfgemaakte Soja-Tzatziki 🙂 en doe de gehakte walnoten ter deco op de bord.

Voedingswaarde voor 4 pakketjes: 878 C, 107.3 g KH, 31.4 g E, 47.1 g Vet en 20 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie: 220 C, 26.8 g KH, 7.9 g E, 11.8 g Vet en 5 g Vezel

 


Kommentare

Schreibe einen Kommentar