INGREDIËNTEN
voor 1 pot van 380 g:
- 200 g Havervlokken ( ik neem altijd glutenvrije )
- 80 g ongebrande en ongezouten Noten naar smaak
- ( ik naam hier bij deze recept 40 g Walnoten en 40 g Pecannoten
- 20 g Pompoenpitten
- 50 g Agavesiroop
- 10 g rauwe Cacaopoeder
- 3 g Kaneel
- 10 g gesmolten Kokosolie
- 30 g Cacaonibs
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 120 graden. Doe alle ingrediënten in een grote kom en vermeng deze goed met elkaar. Doe de mengsel op een met bakpapier bekleed bakblik en bak deze 25 - 30 minuten in de bakoven.
Roer de mengsel in de helft van de baktijd, dus naar 12 minuten, nog een keer goed door, daarmee alles egal bruin en knapperig wordt. Haal de bakblik uit de oven en laat goed afkoelen. Als de granola is afgekoeld voeg de cacanibs erbij en roer nog een keer goed door.
Nu kan jij de granol in een glazen luchtdichte pot vullen en lange bewaren :-)
Voedingswaarde voor 380 g:
1795 C, 188.1 g KH, 47.8 g E, 97 g Vet en 28 g Vezels
Voedingswaarde voor 1 portie van 3 EL= 40g: 186 C, 20 g KH, 5 g E, 10.2 g Vet en 3 g Vezels
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *