Brownie van Kikkererwten

INGREDIËNTEN

16 stuks:

  • 5 Medjool Dadels Ontpit ( 100 g )
  • 2 EL gebroken Lijnzaad ( 20 g )
  • 6 EL Water ( 55 ml )
  • 250 g Kikkererwten gekookt of uit Glazen Pot
  • 200 g Vegan Pure Chocolade  75 % van Vivani of een ander
  • 25 g Rauw Cacao
  • 4 g Wijnsteen Bakpoeder of normale Bakpoeder
  • snuifje Zout
  • 20 g Cacao Nibs
  • 20 g Kokosrasp

BEREIDING

Vermeng de lijnzaad in een kom met de water en laat tot een geleiachtig mengsel opstijven. Verwarm de bakoven op 180 graden. Was de kikkererwten onder lopend water goed af en laat goed uitlekken. Laat de chocolade au bain-marie ( in een waterbad ) langzaam smelten. Doe alle ingrediënten behalve de cacao nibs en kokosrasp in een keukenmachine en laat alles met elkaar mixen tot een egaal glad mengsel.

Doe de mengsel in een kom en voeg de cacao nibs en kokosrasp erbij. Vermeng alles goed met elkaar. Schep de deeg in een silicone vorm of in een met bakpapier bekleed ovenschaal. ( Mijn bakvorm is 23 cm x 23 cm ) Doe de bakvorm in de bakoven en laat 40 minuten bakken. Haal de Brownie uit de bakoven en laat op een rooster nog in de vorm goed afkoelen. Als de Brownie goed is afgekoeld, haal het uit de vorm en snij in zoveel stukken, hoeveel jij wilt. Ik maakte er 16 stukjes van. Lekker smullen 🙂

Voedingswaarde voor 16 stukken: 2147 C, 179 g KH, 41.1 g E, 135.6 g Vet en 33.5 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 Brownie: 134.2 C, 11.2 g KH, 2.6 g E, 8.5 g Vet en 2.1 g Vezel

 

Schreibe einen Kommentar