Boerenkoolstamppot met Bataat

Ingrediënten

2 tot 4 porties:

  • 3 grote Bataat ( ca. 880 g ) geschild
  • 300 g Boerenkool klein gesnipperd
  • 60 g Rode Ui
  • 100 g biologische Kastanjechampignons
  • 2 Tenen ( 5 g ) Knoflook geschild en klein gehakt
  • 10 ml Olijfolie
  • Zout & Peper naar Smaak
  • Kruiden naar Smaak ( ik naam gemalen Komijnpoeder )

BEREIDING

Schil de bataat en snij in kleine stukken.

Doe de bataat stukken in een pan en vul de pan met water, tot de patat net onder de water is. Laat het geheel gedurende 20 – 25 minuten koken.

In de tussen tijd kan jij alvast de ui schillen en in vieren snijden. Snij deze dan nog in dunne fijne plakken. Was de champignons en snij deze ook in fijne plakken. Schil de knoflook en hak deze heel fijn. Verhit in een pan de olijfolie. Fruit hier de ui erin, tot deze glazig wordt. Voeg nu de champignons en de knoflook erbij en fruit deze mee tot de champignons een mooie bruine kleur hebben gekregen. Zet de pan op zij.

De bataat is al gekookt en kan afgegoten worden. Voeg de gesnipperde boerenkool stapje bij stapje erbij en begin het met de bataat samen te stampen, tot de hele boerenkool geheel mee gestampt is.

Voeg nu zout en peper, de kruiden en de champignon-mengsel erbij en roer alles nog eens goed door.

Laat het geheel nog een keer voor 5 minuten op de vuur. Roer nog een keer goed door, en klaar is de boerenkoolstamppot 🙂

Als jij wilt, kan jij de boerenkool stamppot nog even pimpen naar jouw eigen smaak. Ik heb een simple Tahini saus gemaakt ( 20 g Tahini, 20 ml Citroensap, 15 ml Water, Knoflook poeder, Komijn poeder ) en nog met Sesamzaad en Nigella opgediend 🙂

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele recept : 947 C, 176.9 g KH, 27.6 g E, 14.6 g Vet en 30.6 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie van 2 :  474 C, 88.5 g KH, 13.8 g E, 7.3 g Vet en 15.3 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *