INGREDIËNTEN
Voor 2 porties:
- 365 g Bloemkool in roosjes gesneden
- 1 Kl. Wortel van ca. 50 g in heel fijne blokjes gesneden
- 1 rode Ui in heel fijne blokjes gesneden
- 1 - 2 tenen verse Knoflook geperst
- 1 cm lang Gember fijn gesneden
- 15 ml Olijfolie
- 80 - 100 ml Water
- 1 - 2 EL Tamari of Sojasaus
- 1 TL gedroogd Komijnzaad
- 1 TL gedroogd Korianderpoeder
- 1 TL naar smaak hete Cayenne peper
- GEEN Zout, omdat de Tamari of de Sojasaus al zout genoeg zijn, jij kan altijd nog zout later op jouw bord toevoegen.
BEREIDING
Maak de bloemkool schoon, indien jij de stronk en de blaadjes verwijdert. Snij de bloemkool in kleine roosjes en hak deze in de keukenmachine in rijst-grote korrels. Verhit in een pan de olijfolie en roerbak de wortel, ui, knoflook en de gember 2 - 3 minuten tot de wortels en de ui zacht geworden zijn. Voeg nu de tamari en de kruiden in de pan toe, roer deze nog eens goed met elkaar door. Nu kan de bloemkoolrijst met de water erbij. Zet een deksel op de pan en laat de water goed verdampen. Let op, dat de bloemkool niet pappig wordt!! Als de water verdampt is, is de Blumi-Goreng klaar, om serveert te worden.
Voedingswaarde voor het hele recept : 309 C, 36.5 g KH, 13.3 g E, 15.7 g Vet en 13.1 g Vezels
Tip: Dit gerecht kan jij warm, maar de dag ernaar ook koud eten als rijstsalade :-) voeg er paar cherry tomaatjes en wortel blokjes erbij en voilà, en 100 g Kikkererwten en tadaaaa: een complete maaltijd salade is snel en makkelijk klaar :-)
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *