Amaranth komt uit Zuid Amerika en betekend “onsterfelijk”. Het is een
zaadje van een kruidachtige plant, ondanks dat het op een graan lijkt. Amaranth is ook ondenkbaar uit mijn keuken, omdat deze ook glutenvrij is en ook is het de broertje van Quinoa. Amaranth kan jij koken, poffen en bakken. Er zijn ook al kant en klare Amaranth- pops, die heerlijk bij een havermout papje of yoghurt als garnering of ingrediënt gebruikt kunnen worden. Amaranth is te kopen als vlokken, hele zaden, als meel of gepoft in natuurvoeding-winkels. Amaranth is proteïnerijk, bevat vitamine B, magnesium, zink, ijzer, calcium en fosfor. Ook bevat Amaranth veel vezel, en is rijk aan calcium.
Voedingswaarde per 100 Gram
Energie |
374 kcal (1565 kJ) |
Vet |
6.5 gram |
Vet verzadigd |
1.7 gram |
Vet enkelvoudig onverzadigd |
1.4 gram |
Vet meervoudig onverzadigd |
2.9 gram |
Koolhydraten |
56.8 gram |
Suikers |
1.7 gram |
Voedingsvezel |
9.3 gram |
Eiwit |
14.5 gram |
Natrium |
0.021 gram |
Zout |
0.05 gram |