Aardappelsalade á la Nora

Ingrediënten

4  porties :

  • 5 – 6  geschild + gekookte Aardappelen ( bij mij waren het bij elkaar 430 g )
  • 1 Rode ui geschild ( ca. 80 g )
  • 3 g verse Dille
  • 4 g verse Bieslook
  • 8 g verse Platte Peterselie
  • 25 g Kapern uit Glas ( Kapucijners )
  • 85 g Augurken uit Glas
  • 2 EL Sap van de Augurken uit Glas
  • 20 ml Olijfolie
  • 50 g Vegane Mayo
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Als ik trek heb in aardappelen, kook ik altijd meer als nodig. Want die aardappelen, die overblijven, verwerk ik verder in een salade voor de lunch. Dus overspring ik bij deze toebereiding natuurlijk dat schillen en koken van de aardappelen.

Snij de gekookte aardappelen in mond grote stukken en doe deze in een kom.

Schil een rode ui en snij deze in 4 stukken en dan in plakken en voeg deze ook toe in de kom van de aardappelen.

Was de verse kruiden en verwijder de stengels van de dille en de platte peterselie. Snij de kruiden fijn en ook deze worden toegevoegd in de kom met de aardappelen.

Snij de augurken in kleine blokjes en voeg deze met 2 EL van de zure sap van de augurken en de kapern ook er bij in de kom. Doe er naar smaak zout & peper erbij, voeg de olijfolie en de mayonaise erbij in de kom en roer alles goed door elkaar.

Doe de kom in de koelkast en laat de smaken goed in elkaar trekken tot het opdienen. Je kan het als hoofdgerecht of als bijgerecht eten. Ik had hier als lunch bij de salade nog 2 vegane rookworstjes 🙂

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele salade: 872 C, 100.9 g KH,  12 g E,  46.6 g Vet en 12.9 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie van 4 porties: 218 C, 25.2 g KH, 3 g E, 11,7 g Vet, 3.2 g Vezel

Schreibe einen Kommentar